KUNSTSTOF GEVELBEKLEDING

keralit gevelbekleding sponningdeel

Geef uw woning een eigen karakter

Een eigen stijl met veel extra voordelen

Sommige woningen hebben al kunststof gevelbekleding vanaf de bouw maar lang niet alle woningen zijn voorzien van gevelbekleding.

Of u nu een moderne look wilt of juist de karakteristieke look van de Zweedse berghutje, u kunt uw eigen stijl bepalen. Niet iedere stijl past bij iedere type woning.

Gevelbekleding wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in nieuwbouwprojecten en dan is vooral de kunststof variant is een populaire keuze. Niet voor niets want het heeft behoorlijk wat voordelen om voor kunststof gevelbekleding te kiezen, zo beschermt het tegen weersinvloeden, betere isolatie, duurzaamheid en het gemak van onderhoud. 

Wilt u weten wat voor uw woning de juiste keuze zou zijn? Wij adviseren u graag persoonlijk.

KUNSTSTOF VS HOUT

Kunststof gevelbekleding en houten gevelbekleding zijn twee veelgebruikte opties voor het bekleden van de buitenkant van uw woning. Hoewel houten gevelbekleding een traditionele en natuurlijke uitstraling heeft, biedt kunststof gevelbekleding meerder voordelen ten opzichte van hout.

Duurzaam

Kunststof gevelbekleding is duurzamer dan houten gevelbekleding. Kunststof is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind, sneeuw en zonlicht, terwijl hout na verloop van tijd kan gaan rotten, schimmelen en kromtrekken. Kunststof gevelbekleding is ook minder gevoelig voor insectenplagen dan hout, wat betekent dat het minder snel beschadigd zal worden door insecten zoals termieten en houtworm

Onderhoudsarm

Kunststof gevelbekleding is makkelijker te onderhouden dan houten gevelbekleding. Kunststof hoeft niet geschilderd te worden en kan eenvoudig worden schoongemaakt met water en zeep. Houten gevelbekleding moet regelmatig worden geschuurd en geverfd om het te beschermen tegen de elementen en om het er mooi uit te laten zien. Dit kan een tijdrovend en duur proces zijn.

Eigen stijl

Kunststof gevelbekleding heeft meer ontwerpmogelijk-heden dan houten gevelbekleding. Kunststof kan worden gemaakt in verschillende kleuren, patronen en texturen (waaronder houtlook), waardoor het gemakkelijker kan worden aangepast aan de specifieke stijl en smaak van uw woning. Houten gevelbekleding heeft daarentegen een natuurlijke uitstraling maar bied beperkte mogelijkheden.

Milieuvriendelijk

Hoewel hout een natuurlijk product is is kunststof gevelbekleding toch een meer milieuvriendelijke optie dan houten gevelbekleding.
Kunststof kan worden gerecycled en er zijn zelfs kunststof gevelbekledingsmaterialen beschikbaar die gedeeltelijk zijn gemaakt van gerecyclede materialen 

Wij werken voornamelijk met het merk Keralit, Keralit is een betrouwbaar en innovatief merk voor duurzame en onderhoudsvrije gevelbekleding. Het biedt uitstekende kwaliteit, stijlvolle ontwerpen en goede service en garantie. Keralit biedt naast kunststof gevelkleding ook kunststof dakranden om uw woning compleet, mooi en strak af te werken. Keralit is een zeer sterke kunststof gevelbekleding met een chique afwerking en uitstraling. Stijlvolle, onderhoudsarme gevels en dakranden die er altijd verzorgd uitzien.

Met de houtlook versie van Keralit maakt u een duurzame en goede keuze, want zo heeft u de voordelen van kunststof met de uitstraling van een natuurlijk product. 

Technische informatie

keralit gevelbekleding sponningdeel

Sponningsdeel 190 mm

gevel_bruin_keralit_sponningsdeel

Sponningsdeel 143 mm

Misschien vindt u dit ook interessant

Verbouwingen & renovaties
Kunststof deuren
Kunststof kozijnen
Kunststof schuifpuien
Insectenhorren

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als specialist in kunststof kozijnen helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze. Voor het maken van een vrijblijvende offerte komen wij altijd bij u langs. Zo kunnen we u een eerlijke en meest realistische offerte geven.